Bev's House

Name

Bev's House

Architect

Gresley Abas Architects 

gresleyabas.com.au / @gresleyabas / Gresley Abas Architects

Builder

McCombie Constructions

Our design response for this Coogee beach house was to the detach the housing module from the row of townhouses and push it to the street boundary. This move allowed us to create a private cloistered courtyard garden space, defined by steel portal frames and planting trellises, that make this space an integral part of the dwelling. The house then leans forward to the north to capture the ocean views whilst being protected from the unrelenting freo doctor. The internal planning inverts traditional spatial arrangements, favouring the placement of the open living/kitchen space on the upper level to integrate ocean views into everyday living whilst providing a generous connection to the courtyard.

Circulation through the house is fluid around the central cabinetry core, and floor to ceiling glazing on the north and west facade give the house a very generous sense of space and light.

Words by Gresley Abas.

All images by Dion Robeson

//DesignWA Special Feature in support of the 2017 WA Architecture Awards//